Fricandó amb moixernons clàssic



Vedella tallada prima 500g (quantitat pensada per 2/3 persones)
  
Tomata 200g
Moixernons 40g
Ceba 1
Porro 1
Pastanaga 1
Brou 250cc
Un vas de vi balnc
Farina
Bouquet garni 1
Sal, oli i pebre
Ingredients per la picada

Feia temps que tenia aquesta recepta publicada a Club de Cuines i tot i que la faig de tant en tant, no la tenia publicada al blog. I com ara he provat una nova versió amb el roner a baixa temperatura, he decidit publicar aquí la clàssica, abans de publicar la "alternativa".

Procedim així:


Posem en remull els moixernons en aigua freda durant dues o tres hores.
Salpebrem la carn i la enfarinem. A continuació, la fregim en la cassola amb una mica d’oli. Un cop fregida, la reservem. En aquest mateix oli posem la ceba tallada. Un cop agafi color incorporem porro i pastanaga. Quan tot ben daurat, tirem el vi, deixant que redueixi i afegim la tomata tallada a trossos.
Deixem coure uns minuts i tirem el brou. Finalment afegim la carn de vedella i la deixeu-ho coure uns vint minuts a foc lent. Com és lògic, els temps depenen de lo tendre que sigui la carn (normalment compro llata).
Retirem la carn i colem la salsa amb el colador xines. Tornem a posar la carn i la salsa colada junts i afegim els moixernons que abans haureu saltejat amb una mica d’oli en la paella.
Un cop arranqui el bull afegim la picada (Abans de posar-la dins de la cassola, és bo diluir-la amb una mica de la mateixa salsa).
Per la picada necessitem:
2 grans d’all
Un carquinyoli o una torrada
20 ametlles torrades
I ho deixem coure tot plegat uns quinze minuts i ja el tenim a punt.


NOTES: Es un plat adequat per deixar reposar i servir-lo al dia següent d’haver-lo cuinat.
Una variant consisteix en deixar marinar durant 1h la carn amb oli d’oliva i un raig de llimona i herbes o pebres al gust.
També es poden fer servir altres tipus de bolets, que si son frescos o de conserva, no cal posar en remull.
He triat en "portada", una foto amb la carn crua, perquè aquell dia tenia un aspecte molt agradable.

Comentaris